PARADIJSJE 12

In Rhenoy hebben wij een prachtig stukje natuurgebied in de aanbieding. Het perceel is 2210 m² groot, kadastrale aanduiding Beesd BEE03-L-525. De bestemming is natuur.

In het verleden bestond dit perceel uit een aantal akkertjes waarop geteeld werd. De laatste 30 jaar heeft
de natuur hier zijn gang gegaan en het perceel overwoekerd. Sinds kort hebben wij het perceel in de oude glorie hersteld en is het prima geschikt om op te telen of te recreëren.

Locatie google earth: Rhenoy-Lingedijk-Kleine Steeg. Vanaf dat punt begint een dijkberm met onderaan een voetpad van ongeveer 150 meter, daarna begint het stukje natuurgebied van ongeveer 50 meter lengte. De grens ligt bij het hart van de stoep die daar ligt. Het is vanaf Rhenoy richting Beesd aan de linkerkant van de weg.

ALGEMEEN
– geen overdrachtsbelasting
– geen vermogensrendementsheffing (box 3)

ONDERHOUD
Het is verplicht de dijk 1 maal per jaar te maaien. Als je het laat uitvoeren kost dat ongeveer 150 euro. De sloot moet ook schoongemaakt worden maar dat doet de buurman. 

Op de stoep is er voldoende ruimte om een auto of camper te plaatsen. Aan de overkant van de weg aan de Linge hebben wij een perceeltje van 3 meter breed naar de Linge. Dit perceeltje is niet in zijn geheel te koop maar je wordt eigenaar voor 1/3 deel (mandelig eigenaar). Het is niet groot maar wel voldoende om aan de oever van de Linge te komen om te gaan zwemmen, vissen of van de voorbijgaande bootjes te genieten.

VRAAGPRIJS perceel €29.500,–
VRAAGPRIJS stukje langs de Linge in overleg

PARADIJSJE 11

Sinds kort zijn wij eigenaar van een natuurgebied in Vianen (oppervlakte 4,3 ha) welke tot voor kort in bezit was van stichting Het Utrechts Landschap. Het was een openbaar toegankelijk terrein met een eigen parkeerplaats.

De bestemming is natuur met extensief recreatief medegebruik (zie bijlage). Het terrein hebben wij opgedeeld in elf kleinere percelen met een oppervlakte van 1500 m² tot 9500 m². Elk perceel is goed bereikbaar. Je kan je auto op de gezamenlijke parkeerplaats zetten of met je auto er naar toe of erop rijden in tijden dat het niet zo nat is. De parkeerplaats en de paden worden mandelig eigendom. Dit is in het kort te omschrijven als gemeenschappelijk eigendom (zie bijlage).

Het terrein is te vinden op het volgende adres: Vianen, Bolgerijsekade schuin tegenover huisnummer 3.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Aan de oostkant grenst het perceel aan de golfbaan, aan de westkant aan het Merwedekanaal en aan de zuidkant aan een ander natuurgebied. Voor recreëren biedt het terrein vele mogelijkheden zoals vissen, zwemmen en varen in het kanaal of in de aangrenzende vliet.

Het perceel is gelegen binnen het onherroepelijke bestemmingsplan “Landelijk Gebied” zoals vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Vianen op 14 december 2010. De vigerende bestemming betreft “Natuur”. De voor ‘Natuur’aangewezen gronden kunnen blijkens het bestemmingsplan onder andere gebruikt worden voor extensief agrarisch gebruik ten behoeve van natuurbeheer en extensief recreatief medegebruik, waarbij de natuurwaarden uiteraard in stand dienen te blijven. Het aanbrengen van kleinschalige dagrecreatieve voorzieningen is toegestaan. Volgens het bestemmingsplan wordt hieronder verstaan voorzieningen  zoals aanlegsteigers, picknickplaatsen, observatiepunten, informatieborden en banken, ten behoeve van activiteiten zoals wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, kanoën en natuurobservatie.

Bovenstaande betreft slechts een uitsnede van de geldende planregels. Koper dient zich voor het overige zelfstandig op de hoogte te brengen van de mogelijkheden welke de vigerende bestemming bieden.

Bezichtiging graag op afspraak. Wij zijn voornemens woensdagmiddag om 14.00 uur en in het weekend om 11.00 uur aanwezig te zijn. Voor omschrijving van de afzonderlijke percelen kunt u verder scrollen.

PERCEEL A is verkocht

Een populierenbos van 9586 m². Hierop staan uitsluitend populieren van ongeveer 35 jaar oud. Ze hebben al die jaren netjes een grote hoeveelheid CO2 opgeslagen en zullen dat nog vele jaren doen. Misschien is dit wel een perceel voor een bedrijf dat graag CO2 neutraal wil zijn en duurzaamheid wil uitstralen. Natuurlijk is dit perceel ook geschikt voor een particulier. Levenslang van kachelhout verzekerd. Je kunt er ook een aantal dieren op houden en wat denk je van een boomhut.

PERCEEL B is verkocht
Dit perceel heeft een oppervlakte van 6742 m². Er staat een gevarieerde beplanting op. Van grote populieren tot hazelaarstruiken en gelderse roos. In het midden is een plaats gemaakt waar je rustig je auto of ander voertuig neer kunt zetten zonder gezien te worden. Prima geschikt voor een voedselbos, je tentje een keer op te zetten, de hond uit te laten of een wandeling met je schoonmoeder. Het perceel is ook goed bereikbaar via de Kanaaldijk. Als je met je boot langskomt is het nog maar 20 meter lopen en je bent er.

PERCEEL C
Dit perceel heeft een oppervlakte van 3177 m² en is de avontuurlijkste van allemaal. Al 35 jaar heeft hier niemand een voet op gezet. Je kunt het terrein betreden via een heel smal avontuurlijk paadje. Er liggen een paar ongelooflijk mooie vijvers in. Verder bestaat het terrein volgens de kaart uit een gedeelte moeras en een gedeelte vaste grond. U zult zelf moeten ontdekken waar. Echt een stuk voor avonturiers die er zelf iets van willen maken. Een plaats waar je je kunt afzonderen zonder gezien te worden. Misschien iets voor een vogelobservatiehut of gewoon kopen en er niets meer aan doen en het later aan je kleinkinderen schenken.

PERCEEL 1
Dit perceel is 3197 m² groot en ligt direct aan de parkeerplaats. Aanvankelijk was dit perceel beplant met hoogstamfruitbomen, maar in de loop van de jaren zijn er een aantal doodgegaan en niet herplant. Het is ideaal geschikt om hier weer een hoogstamboomgaard van te maken of een voedselbos.

PERCEEL 2 t/m 8
Deze percelen hebben een oppervlakte van 1500 m² tot 5000 m². Hierop stonden vooral veel essen. Deze essen waren aangetast door een ziekte en zijn vrijwel allemaal gerooid. Op een gedeelte van dit terrein rust een herplantplicht voor een oppervlakte van ongeveer 1700 m². Hiertoe hebben wij een 500 tal bomen (plantgoed) aangebracht. Ook hebben we een paar vijvers aangebracht welke kunnen functioneren als paddenpoel of salamanderpoel. Een paar hopen met takken kunnen dienen als schuilplaats voor egels, salamanders etc. De percelen zijn goed met de auto te bereiken mits het niet te nat is.

Perceel 5, 6,7 en 8 zijn verkocht

BIJLAGEN:

Klik op de afbeelding om te vergroten

ALGEMEEN
Vraagprijzen vanaf €24.500,–

-geen overdrachtsbelasting
-geen WOZ
-geen vermogensrendementsheffing (box 3)

Onderhoud sloten: Er is geen schouwplicht maar de sloten mogen niet verlanden, dus beter is het om de sloten 1 maal per jaar op te laten schonen.
Maaien paden: Het verstandigste is dit om een 4 tot 5 maal uit te laten voeren door een loonwerker.
Mandeligheid: Er komt geen vervelende v.v.e. , ieder blijft baas over zijn eigen stukje. Een idee is om met de andere eigenaren een app-groep op te richten en daarin afspraken te maken over de sloten en het maaien van de paden. Daar de kosten door 11 eigenaren worden gedeeld, worden ze door ons geraamd op slechts €150,– per perceel per jaar.
Verwachting voor de toekomst: Er wordt door ons geen valse verwachting voor de toekomst gewekt, de bestemming zal vrijwel zeker niet veranderen.
Vragen: U mag ons alles vragen en wij nemen alle tijd voor u. Echter vragen of er een woning mag worden gebouwd, een yurt, een tiny house of een stacaravan geplaatst mag worden, worden door ons niet serieus genomen.
Contact: U kunt ons altijd mailen, appen (met naam en telefoonnummer) of bellen. Tussen 16.00 en 19.00 uur zijn wij telefonisch moeilijk bereikbaar.
Tot slot: Dit is een zeldzame kans om in het midden van het land uw eigen paradijsje te realiseren. Historisch gezien is de prijs van grond alleen maar gestegen (er wordt niet bijgemaakt). Wat u er ook van maken wilt, wij onderschatten uw creativiteit niet en doe dat ook vooral zelf niet.

Groet Peter den Adel

PARADIJSJE 10

MINIPARADIJSJE AAN DE LINGE

Net buiten Rhenoy ligt een prachtig stukje grond aan de Linge.

De kadastrale oppervlakte is slechts 11m2 maar de werkelijke oppervlakte is wat groter omdat de dijk schuin omhoog loopt.

Hier kun je nog eens op je gemak zitten vissen, zwemmen, zonnen, tuinieren of genieten van de langsvarende boten.

Er is geen ligvergunning voor een boot.

Je rijdt door Rhenoy richting Beesd. Als je bij Rhenoy de Lingedijk oprijdt is het na ongeveer 100 meter aan de rechterkant. Ga er gerust eens zitten.

Het is inderdaad niet groot, maar soms moet je niet meer willen.

VERKOCHT

PARADIJSJE 9

VERKOCHT

HERWIJNEN

Een prachtig stukje natuur vlakbij Asperen en Leerdam. Kadaster Herwijnen V27. Bestemming natuur.

Dit perceeltje was de laatste tientallen jaren door de natuur overwoekerd. Wij hebben dit perceel onderhanden genomen zodat het weer begaanbaar is. Je kunt er nu makkelijk naar toe en het terrein is goed te betreden. Er moet door ons nog een hek worden geplaatst, gras ingezaaid en beplanting worden aangebracht. De breedte van het perceel is ongeveer 14 meter en de lengte ongeveer 90 meter. De inrichting is zo gemaakt dat het terrein goed toegankelijk is voor eventueel een camper. Het is ook een ideale plek voor een voedselbos en ligt in een zeer rustig gebied vlakbij de Linge. Het ligt ook deels aan een slootje met water.

Op dit moment is het door de overvloedige regenval iets minder toegankelijk.

Mocht u het nu kopen dan kunt u het eventueel nog naar eigen wens inrichten.

PARADIJSJE 8

VERKOCHT

HALSTEREN

Te koop in Halsteren bij Bergen op Zoom 2650 m2 grond.

Bestemming natuur. Kadastrale aanduiding Halsteren sectie L nr. 365.

Het perceel ligt op de kruising van de Slikkenburgseweg en de Sint-Ignatiusdijk te Halsteren.

De laatste jaren is er niets meer met het perceel gedaan en de natuur heeft daar goed zijn best gedaan. Een gedeelte van het terrein is overwoekerd met bramen. Volgens de overlevering ligt er in het terrein nog een restant van een fundering van een huis wat door de waternoodsramp vernietigd is. Het terrein ligt op een zeer rustige plaats en is voor vele doeleinden geschikt.

PARADIJSJE 7

VERKOCHT 

 

Een perceel hobbygrond in Asperen.
Oppervlakte 2210 m2.

Het betreft een voormalige hoogstamboomgaard welke door de vorige eigenaar is gerooid. Thans is het grasland. Het adres is Nieuwe Steeg te Herwijnen en het ligt ongeveer 100 meter van de ingang van het Geofort. Het ligt aan een visrijk water en u kunt zo het terrein oprijden. Het heeft een agrarische bestemming. De mogelijkheid bestaat om het perceel in twee stukken te verdelen.

Vragen beantwoorden we graag, maar dan wel met vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Kadastrale gegevens: Herwijnen, sectie V nummer 57.

PARADIJSJE 6

VERKOCHT

Sevenum 7149 m2 bosgrond omgeving Blaktdijk

Vanaf de Blaktdijk ga je een bospaadje in en dan ligt het halverwege aan de rechterkant. Het perceel ligt niet aan de openbare weg en toegang is alleen mogelijk via een ander perceel. Er staan voornamelijk loofbomen op en het is zeer dichtbegroeid.

De WOZ waarde is 7000 euro. Zelf zijn we er nooit geweest en dit is alle informatie die wij kunnen verstrekken. Wij zijn op zoek naar een redelijk bod. Vragen worden alleen beantwoord bij vermelding van naam en telefoonnummer.

PARADIJSJE 4

VERKOCHT

Een prachtig perceeltje boomgaard/groentetuin gelegen aan viswater de Culemburgse vliet nabij Schoonrewoerd.

Oppervlakte: 3276 m²

Kadaster: Beesd sectie K nummer 418. Het perceel valt onder de natuurbeschermingswet.

Het perceel ligt in een prachtig en rustig gebied, aan vis/kanowater en ongeveer 100 meter van de zwemplaats in de Wiel van Bassa te Schoonrewoerd.

Overdracht vindt plaats bij de notaris en kan in verband met corona geheel contactloos geschieden.

U mag ons altijd bellen. Vragen per e-mail of whatsapp graag met vermelding van uw volledige naam en telefoonnummer.

PARADIJSJE 3

VERKOCHT

Een uniek perceel natuurgebied aan de Linge gelegen op de grens van Kedichem en Oosterwijk. De oppervlakte is 1 ha.36 are (13600 m2).

Het terrein is in zijn geheel te koop, maar kan ook in gedeelten worden verkocht te weten:

  1. Een smalle strook grond langs de Linge, rechts van de stoep
  2. Een terrein aan de Linge aan het einde van de stoep
  3. Een perceel links van de stoep met 2 natuurvijvers

Er is geen toestemming voor ligplaatsen. Wel bestaat de mogelijkheid om een boot op de kant te trekken.

Kadastraal: Leerdam sectie K nr. 1093

Navigatie: Oosterwijk, ter hoogte van Lingedijk 131

Het geheel is gelegen in een natura 2000 gebied, wat inhoudt dat het terrein netjes moet worden beheerd en niet zomaar van bestemming mag veranderen.

Als u interesse heeft dan kunt u een afspraak met ons maken. Eenvoudige vragen zoals: mag ik er een huis bouwen en wat mag er allemaal, worden door ons niet beantwoord. De vraagprijs wordt alleen vermeld bij serieuze belangstelling.